Френският президент Еманюел Макрон няма да отложи пътуването си до

...
 Френският президент Еманюел Макрон няма да отложи пътуването си до
Коментари Харесай

Макрон не се отказва от визитата в Москва

 Френският президент Еманюел Макрон няма да отсрочи пътуването си до Русия, заяви представителят на френското държавно управление Бенжамен Гриво, разяснявайки напрежението поради Сирия. Позицията на френското държавно управление е, че изолираност сред Русия и Франция е невъзможна. Гриво добави обаче, че отговорните за напрежението в Сирия би трябвало да бъдат посочени. В формалното известие на държавното управление написа, че огромните районни сили - Иран, Турция и Русия, основават напрежение. Той повтори и мнението на Макрон, че „ в случай че се премине избрана граница, ще има ответни ограничения “. Франция осъди остро химическите офанзиви в Сирия, а за Русия това е инсценировка и вероятно включване на Съединени американски щати в спора би имало съществени последствия.
Междувременно съветският президент Владимир Путин съобщи в телефонен диалог с немския канцлер Ангела Меркел, че е неприемливо да се вършат провокации и спекулации за допустимо потребление на химическо оръжие в Сирия, заяви пресслужбата на Кремъл.

" Лидерите обмениха отзиви за ситуацията в Сирия, в това число за обвиняванията на редица западни страни към Дамаск за потребление на химическо оръжие. От съветска страна бе обърнато внимание, че е неприемливо да се вършат провокации и спекулации по този въпрос ", се споделя в изказването на съветското президентство.

Путин и Меркел също по този начин се са договорили да продължат взаимната работа по решение на рецесията в Украйна във формат " нормандска четворка " (Германия, Франция, Русия, Украйна).
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР